Εμβόλιο Τραχήλου της Μήτρας

Ο ιός HPV είναι από τους πιο συχνούς και μεταδοτικούς ιούς. Μεταδίδεται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής. Ο ιός μεταδίδεται και μέσω του δέρματος, γι αυτό το λόγο η απλή προφύλαξη( χρήση προφυλακτικού) κατά τη σεξουαλική επαφή δεν είναι αρκετή. Υπολογίζεται ότι 8 στις 10 γυναίκες θα εκτεθούν σε κάποιο από τα στελέχη μέχρι την ηλικία των 50 ετών.
Μέχρι σήμερα πάνω από 118 τύποι έχουν ταυτοποιηθεί. Οι παθογόνοι για τον άνθρωπο τύποι διαχωρίζονται στους «χαμηλού κινδύνου» και στους «υψηλού κινδύνου», με βάση τη δυνατότητα τους να προκαλούν νεοπλασίες. Οι «χαμηλού κινδύνου» τύποι είναι υπεύθυνοι κυρίως για τα γεννητικά κονδυλώματα και οι «υψηλού κινδύνου» τύποι για τους καρκίνους στον τράχηλο της μήτρας, στο κόλπο, στο αιδοίο, στο πρωκτό, στο πέος και στη στοματοφαρυγγική κοιλότητα. 

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος σήμερα αποτελεί τον 2º πιο συχνό καρκίνο σε γυναίκες ηλικίας 20-44 ετών στην Ευρώπη και την Ελλάδα, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στον ιό HPV. 

Το εμβόλιο του τραχήλου της μήτρας προφυλάσσει τον οργανισμό από δυο στελέχη του HPV (τύποι 16 και 18) και γι αυτό θεωρείται το πιο αποτελεσματικό όπλο στην φαρέτρα των επιστημόνων για την καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Οι δυο αυτοί τύποι προκαλούν το 70% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Με τον εμβολιασμό του συγκεκριμένου εμβολίου, οι γυναίκες προφυλάσσονται από αυτούς τους τύπους ιού. Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχουν και άλλα είδη ιών που δεν τα καλύπτει το συγκεκριμένο εμβόλιο, το τεστ Παπανικολάου είναι απαραίτητο να συνεχίζει να πραγματοποιείται κανονικά. 

Ο εμβολιασμός καλό θα ήταν να ξεκινήσει από μικρή ηλικία, πριν ακόμα τα κορίτσια αποκτήσουν σεξουαλική επαφή για να είναι τα αποτελέσματα ακόμα πιο πλήρη. Το όριο ηλικίας ξεκινάει από τα 12 έτη και άνω. Όμως και σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπου η σεξουαλική επαφή έχει πραγματοποιηθεί, το εμβόλιο μπορεί να γίνει κανονικά. ΟΣΟ ΜΙΚΡΌΤΕΡΗ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΌΣΟ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ Η ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ! 

Το συγκεκριμένο εμβόλιο επιτυγχάνεται σε 3 δόσεις, και χορηγείται εξ ολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία από την ηλικία των 12- 26 ετών. 

Δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής κάποιες ιδιαίτερες και ανησυχητικές παρενέργειες από το εμβόλιο πέρα από τις συνηθισμένες που υπάρχουν συνήθως σε ένα άλλου είδους εμβόλιο. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να υπάρξει τοπικός ερεθισμός του δέρματος(κοκκίνισμα ή κνησμός), προσωρινή ζάλη ή πυρετός. 

Τα τελευταία χρόνια εξετάζεται το ενδεχόμενο να αρχίσει ο εμβολιασμός και στους άνδρες από το ίδιο εμβόλιο, καθώς οι άνδρες είναι αυτοί που μεταδίδουν τον ιό στις γυναίκες και έτσι η εξάλειψη του ιού θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. 

Κατ'οίκον νοσηλεία

Η κατ’ οίκον φροντίδα είναι μια επιλογή διακριτικής και άνετης νοσηλείας που βελτιώνει σημαντικά τη ψυχική διάθεση του ασθενή, διευκολύνει την ανάρρωση του, μειώνει τον κίνδυνο για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, μειώνει τις χρονοβόρες μετακινήσεις, ενθαρρύνει και υποστηρίζει το οικείο περιβάλλον του ασθενούς.
περισσότερες πληροφορίες

Οξυγονοθεραπεία

Η οξυγονοθεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση υποξυγοναιμίας. Πριν από τη χορήγηση οξυγόνου πρέπει πάντα να γίνεται μέτρηση των αερίων του αρτηριακού
περισσότερες πληροφορίες

Τι λένε οι πελάτες για τη Βοήθεια στο σπίτι

Ο μικρός γιός μου ακολουθεί μια θεραπεία η οποία βασίζεται στη χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων. Απαραίτητη λοιπόν συσκευή γι αυτή τη θεραπεία είναι ο νεφελοποιητής. Απευθύνθηκα στην εταιρία "Β.Σ.Σ." η οποία μου πρότεινε τη χρήση του παιδικού νεφελοποιητή Mebby NebulBaby. Η θεραπεία σε λίγο ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να έχουμε αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη συσκευή που μας πρότειναν οι άνθρωποι της "Β.Σ.Σ."!
Κώστας Θ.
Πριν ένα χρόνο αγόρασα ένα στρώμα κατακλίσεων και μια ηλεκτροκίνητη κλίνη για τη μητέρα μου η οποία είναι κατάκοιτη, από τότε και για οτιδήποτε χρειαστώ, από οδηγίες χρήσης, συμβουλές ή ακόμη και οποιαδήποτε νοσηλευτικής φύσεως φροντίδα χρειαστεί η μητέρα μου, απευθύνομαι και εμπιστεύομαι πλήρως την εταιρία ‘’Β.Σ.Σ.’’
Άννα Φ.
Είμαι αρκετό καιρό πελάτης της ‘’Β.Σ.Σ’’ καθώς έχω διάφορα προβλήματα ορθοπεδικής και νευρομυϊκής φύσεως, έχω αγοράσει προϊόντα όπως ανατομικό μαξιλάρι, μετεγχειρητική ζώνη, κηλεπίδεσμο και αυχενικό κολάρο. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα και δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τα προϊόντα ούτε από τους ανθρώπους της εταιρίας.
Μάριος Σ.
Είμαι συνταξιούχος και τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου, έχουμε ανάγκη από διάφορα προϊόντα τα οποία διευκολύνουν τη ζωή μας, π.χ. πάνες ακράτειας, περιπατητήρα βαδίσματος, μπαστούνι, πιεσόμετρο, διαχωριστή χαπιών, θερμοφόρα, θερμόμετρο κ.τ.λ. Για την αγορά όλων αυτών απευθυνόμαστε στη ΄΄Β.Σ.Σ.’’ όπου με τη φιλική συμπεριφορά και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, μας δημιουργούν αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος στη δύσκολη αυτή ηλικία.
Αντώνης Γ.
Είμαι γιατρός και προμηθεύομαι από τη ‘’Β.Σ.Σ.’’ όλα τα αναλώσιμα είδη που χρειάζεται το ιατρείο μου σε καθημερινή βάση, εξεταστικά ρολά, γάντια, γάζες, επιθέματα, γλωσσοπίεστρα κ.τ.λ. Τους εμπιστεύομαι καθώς την εταιρία απαρτίζουν νοσηλευτές, χρόνια κινούμενοι μέσα στο χώρο της υγείας και ως εκ τούτου γνωρίζουν άμεσα τις ανάγκες ενός ιατρείου και μπορούν να ξεχωρίσουν και επιλέξουν προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Εμμανουήλ Τ.

Διαβάστε ιατρικά νέα, μας αφορούν όλους!

Ανεβασμένη χοληστερίνη:σημάδια και  αντιμετώπιση.
Γαστροστομία & Ρινoγαστρικός σωλήνας ( Levin)
Διαβήτης τύπου 2
Διαβήτης Τύπου 2: Αναγνωρίζοντας Την Ασθένεια & Αντιμετωπίζοντας Τον Κίνδυνο.
Array για κονκάρδες μόνο στο concarda.com